31 stycznia 2013r. odbyło się pierwsze spotkanie grupy kulinarnej „Kostka Smaku”. Nasi dzielni i pomysłowi „kucharze – dziennikarze” mieli za zadanie przygotowac jakieś smakołyki do rubryki kulinarnej. Padło na koreczki karnawałowe. Aby dogodzic wszystkim podniebieniom, uczniowie przygotowali ich dwa rodzaje. Dla prawdziwych głodomorów zaproponowaliśmy wytrawne „Tęczowe kabanosy”, natomiast dla łasuchów owocowe „Barwy Kostki”. Pracę umilały nam rytmy dyskotekowej muzyki, żywa dyskusja oraz podjadanie (a jakże!). O miłej atmosferze może świadczyc fakt, iż mnóstwo „ciekawskich głów” zaglądało na stołówkę, zresztą niejeden smakosz załapał się na degustację. Pozdrawiamy Księdza Jakuba! 
Za spotkanie i wspólne tworzenie dziękuję:
Karolinie Grabowskiej (kl. Ic)
Zuzannie Radek (kl. Ic)
Natalii Wojtowicz (kl. Ic)
Żanecie Sikorze (kl. Ic)
Jakubowi Grzesiakowi (kl. Ic)
Anastazji Mikosz (kl. IIb)
Klaudii Kudłacz (kl. IIb)
Magdzie Ostafin (kl. IIb)
Jednocześnie przypominam, iż każdy z naszej KOSTKI może zostac dziennikarzem i pracowac w grupie przyjaciół nad gazetką szkolną „Kostka Magazyn”.
Po prostu przyjdź! Sam zdecydujesz czy chcesz pracowac w dziale sportowym, kulinarnym, a może przeprowadzac wywiady z ciekawymi osobami.

Katarzyna Kowalczyk, nauczyciel języka polskiego

 

Zobacz zdjęcia

KOSTKA LICEUM
Cookie

Strona KOSTKI Publicznego Liceum Ogólnokształcącego Jezuitów im. św. Stanisława Kostki wykorzystuje pliki „Cookie” (tzw. ciasteczka), które są umieszczone na komputerze w celach statystycznych oraz aby pomóc dopasować naszą stronę do Państwa zainteresowań.  Dzięki nim możemy indywidualnie dostosować stronę do Państwa potrzeb. Każdy może zaakceptować pliki cookies albo ma możliwość wyłączenia ich w przeglądarce, dzięki czemu nie będą zbierane żadne informacje. Jeżeli nie wyrażą Państwo zgody na to, abyśmy rozpoznawali Państwa komputer, proszę nastawić swoją przeglądarkę internetową w ten sposób, aby usuwał on pliki Cookies z twardego dysku komputera, blokował wszystkie Cookies lub ostrzegał Państwa, zanim jakiś plik Cookie zostanie zapisany.