10 czerwca grupa kulinarna „Kostka smaku” przeniosła się do odległej i egzotycznej Azji. Pałeczkę w prowadzeniu zajęć przejęła nasza uczennica z klasy Ic – Kinga Kmiecik. Przy pomocy cennych wskazówek Anastazji Mikosz (kl. IIb) nauczyła nas, jak zrobić sushi. Okazało się, że danie, które na pierwszy rzut oka wydaje się nieco skomplikowane, jest w stanie zrobić nawet kuchenny laik. Oczywiście smakoszy chętnych do skosztowania kulinarnego dzieła nie brakowało. Jak zwykle wokół naszego stanowiska pracy kręciło się sporo „głodnych” osób. Nawet nasza Dyrekcja wraz ze swoim gościem dzielnie przełknęła wszystkie kawałki, mimo sporej ilości pasty wasabi. Następnym razem spotykamy się, by zrealizować już ostatni plan Kostki smaku. Naszym zadaniem będzie nakarmienie młodzieży bawiącej się na kostkowej dyskotece.

Katarzyna Kowalczyk, nauczyciel języka polskiego

 

Zobacz zdjęcia
KOSTKA LICEUM
Cookie

Strona KOSTKI Publicznego Liceum Ogólnokształcącego Jezuitów im. św. Stanisława Kostki wykorzystuje pliki „Cookie” (tzw. ciasteczka), które są umieszczone na komputerze w celach statystycznych oraz aby pomóc dopasować naszą stronę do Państwa zainteresowań.  Dzięki nim możemy indywidualnie dostosować stronę do Państwa potrzeb. Każdy może zaakceptować pliki cookies albo ma możliwość wyłączenia ich w przeglądarce, dzięki czemu nie będą zbierane żadne informacje. Jeżeli nie wyrażą Państwo zgody na to, abyśmy rozpoznawali Państwa komputer, proszę nastawić swoją przeglądarkę internetową w ten sposób, aby usuwał on pliki Cookies z twardego dysku komputera, blokował wszystkie Cookies lub ostrzegał Państwa, zanim jakiś plik Cookie zostanie zapisany.