W ciągu dwóch ostatnich dni członkowie Kostki Smaku nieźle się napracowali. A to za sprawą zlecenia, jakie dała nam Pani Aneta Pietrzyk, która poprosiła o opracowanie i przygotowanie potraw na stół wielkanocny. Po burzy mózgów wybraliśmy trzy propozycje. We wtorek 26.03.2013r. spotkaliśmy się, by przygotować pyszną sałatkę autorstwa naszej kochanej pani Danusi (na co dzień rządzi w kuchni, więc naprawdę zna się na rzeczy) oraz ciasteczka naszego pomysłu. Okazuje się, że ze zwykłych herbatników można wyczarować pychotkę. Wystarczy szczypta pomysłu, ciut wyobraźni, deko zapału oraz wysublimowany smak. Następnego dnia kuchenni pracusie stawili się, by wykonać wiosenno-świąteczne kanapeczki. Po dzisiejszym dniu doszłam do wniosku, że uczniowie z Kostki Smaku za każdym razem, gdy wykonujemy potrawy dla całej społeczności szkolnej, mają bardzo trudne zadanie. Mogę nawet śmiało rzec, że pracują pod presją. Nie dość, że w takich sytuacjach goni ich czas, to w dodatku aromaty wpadające wprost w ich nozdrza kusza, nęcą, wodzą na pokuszenie, by na miejscu spałaszować smakołyki.