14 lutego 2013r. odbyło się drugie spotkanie grupy kulinarnej „Kostka smaku”. Zainteresowanie uczestnictwem w spotkaniach „kuchennych” jest dosyc spore. Jeśli dalej tak będzie, następnym razem podzielimy się na grupy. Pragnę zaznaczyc, że na pierwszym spotkaniu szlaki chłopcom przetarł Jakub Grzesiak. Zrobił to tak skutecznie, że dzisiaj naliczyłam ich aż sześciu! Kuba również zaproponował przepis. Dzięki jego wskazówkom wykonaliśmy słodkie ziemniaczki. Według mnie wyszły raczej słodkie kuleczki, co nie zmienia faktu, że były pyszne. Piętnaście par rąk tak zapaliło się do roboty, że w ciągu godziny przed oczami przesuwały mi się obrazki siekania, ugniatania, wyrabiania, kruszenia, mieszania, obtaczania… A jak się ten specjał robi po kolei? O tym w następnym „Kostka Magazyn”.

Katarzyna Kowalczyk, nauczyciel języka polskiego

 

Zobacz zdjęcia