10 czerwca grupa kulinarna „Kostka smaku” przeniosła się do odległej i egzotycznej Azji. Pałeczkę w prowadzeniu zajęć przejęła nasza uczennica z klasy Ic – Kinga Kmiecik. Przy pomocy cennych wskazówek Anastazji Mikosz (kl. IIb) nauczyła nas, jak zrobić sushi. Okazało się, że danie, które na pierwszy rzut oka wydaje się nieco skomplikowane, jest w stanie zrobić nawet kuchenny laik. Oczywiście smakoszy chętnych do skosztowania kulinarnego dzieła nie brakowało. Jak zwykle wokół naszego stanowiska pracy kręciło się sporo „głodnych” osób. Nawet nasza Dyrekcja wraz ze swoim gościem dzielnie przełknęła wszystkie kawałki, mimo sporej ilości pasty wasabi. Następnym razem spotykamy się, by zrealizować już ostatni plan Kostki smaku. Naszym zadaniem będzie nakarmienie młodzieży bawiącej się na kostkowej dyskotece.

Katarzyna Kowalczyk, nauczyciel języka polskiego

 

Zobacz zdjęcia